Политика за колачиња

За оваа Политика за колачиња

Оваа Политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, типовите на колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме користејќи колачиња и како тие информации се користат и како да се контролираат поставките за колачиња. За повеќе информации за тоа како ги користиме, складираме и ги чуваме вашите лични податоци безбедни, видете ја нашата Политика за приватност.Можете во секое време да ја промените или повлечете вашата согласност од Декларацијата за колачиња на нашата веб-локација. Дознајте повеќе за тоа кои сме ние, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност. Вашата согласност се однесува на следниот домен:  giftsmacedonia.com

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на мали делови од информации. Тие се зачувуваат на вашиот уред кога веб-локацијата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат веб-локацијата да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-локацијата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како се користат колачињата?

Како и повеќето онлајн услуги, нашата веб-локација користи колачиња од први и трети страна за неколку намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-локацијата да функционира на вистински начин и тие не собираат ниту еден од вашите лични податоци за идентификација.Колачињата од трета страна што се користат на нашата веб-локација се главно за разбирање како работи веб-локацијата, како комуницирате со нашата веб-локација, ги одржуваме нашите услуги безбедни, обезбедуваме реклами што се релевантни за вас и сè на сè за да ви обезбедат подобар и подобрен корисник искусете и помогнете да ги забрзате вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Каков тип на колачиња користиме ?

Суштински: некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целосната функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме кориснички сесии и да спречиме какви било безбедносни закани. Тие не собираат или складираат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви дозволуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата кошница и безбедно да се наплатите.

Статистички: овие колачиња складираат информации како што се бројот на посетители на веб-локацијата, бројот на единствени посетители, кои страници на веб-локацијата се посетени, изворот на посетата итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде што треба подобрување.

Маркетинг: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња, исто така, ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи.Информациите зачувани во овие колачиња може да се користат и од трети лица даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб-локации на прелистувачот.

Функционални: Tоа се колачиња кои помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-локација. Овие функционалности вклучуваат вградување содржини како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални медиуми.

Преференци: овие колачиња ни помагаат да ги складираме вашите поставки и поставки за прелистување, како што се преференциите за јазик, за да имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-локацијата.

На листата подолу се детали за колачињата кои се користат во нашата веб-страница.

CookieDescription
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-othersThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policyThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.

Како можам да ги контролирам поставките на колачињата?

Доколку одлучите да ги промените вашите параметри подоцна преку сесијата за прелистување, можете да кликнете на табулаторот „Политика за колачиња“ на вашиот екран. Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што ќе ви овозможи да ги промените вашите параметри или целосно да ја повлечете согласноста. Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-локациите. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ги  wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

 

X